είστε μόνο 10% ανθρώπινα κύτταρα

...Το υπόλοιπο; Βακτήρια. Γνωρίστε τους μέχρι και 100 δισεκατομμύρια φίλους που δεν ξέρετε. Όταν κατανοήσουμε ότι υπάρχει ένα τεράστιο, περίπλοκο οικοσύστημα μικροοργανισμών που μας υποστηρίζει, αξίζει να το γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

Πώς εισέρχονται τα βακτήρια στο σύστημά μας; Πόσα πολλά υπάρχουν; Για πόσο καιρό υπάρχουν; Ακολουθούν μερικά νέα στοιχεία για τα όμορφα βακτήριά μας:

    1. Πρώτον, τα βακτήρια και οι άνθρωποι έχουν μεγάλη κοινή ιστορία. Για την ακρίβεια, 500 εκατομμύρια χρόνια. Αν και μόλις τώρα αρχίζουμε να αναγνωρίζουμε αυτόν το μικροβιακό κόσμο, οι μικροί μας φίλοι γνωρίζουν για εμάς πολύ παραπάνω. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα βακτήρια ζουν σε αρμονία με μεγαλύτερες μορφές ζωής παραπάνω από 500 εκατομμύρια χρόνια. Ο παραπάνω χρόνος, τους έχει επιτρέψει να τελειοποιήσουν τις δραστηριότητες προστασίας της υγείας, όπως η καταπολέμηση των τοξινών και η παραγωγή ενέργειας.
    2. Δεύτερο στοιχείο: αυτοί οι μικροί τύποι είναι πολλοί περισσότεροι από εμάς. Και με διαφορά μάλιστα. Θεωρείται ότι για κάθε ένα ανθρώπινο κύτταρο, υπάρχουν περίπου 10 βακτηριακά κύτταρα. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε ουσιαστικά 90% βακτήρια και μόλις 10% ανθρώπινα κύτταρα. Εντυπωσιακό, έτσι δεν είναι; Ένας λοιπόν λόγος παραπάνω να τα διατηρούμε. zendium_grab_002_830x430_flip
 
  1. Αν υπάρχουν τόσα πολλά, πού βρίσκονται; Οι μικροοργανισμοί είναι αυτό που λέει το όνομά τους: είναι αρκετά μικροσκοπικοί και πολύ μικροί για να παρατηρηθούν με γυμνό μάτι. Ωστόσο, αν μπορούσαμε να τους δούμε, η μεγαλύτερη συγκέντρωσή τους θα ήταν στα έντερά μας, ενώ η δεύτερη μεγαλύτερη στο στόμα μας. Θεωρείται ότι υπάρχουν παραπάνω από 700 διαφορετικοί τύποι μικροοργανισμών στη γλώσσα, στα χείλη, στα μάγουλα, και στο λαιμό μας μόνο.
  2. Αυτό το πολυποίκιλο μείγμα σημαίνει και κάτι ακόμα πολύ ξεχωριστό. Η βακτηριακή μας σύνθεση είναι το ίδιο μοναδική όπως και το δακτυλικό μας αποτύπωμα - έχει υποτεθεί ότι στο μέλλον, ότι τα διαφορετικά άτομα θα μπορούν να αναγνωρίζονται κοιτώντας απλώς την βακτηριακή τους κοινότητα. Ακόμα και τώρα, θα μπορούσατε να στείλετε δείγματα και να ζητήσετε να δείτε μία ανάλυση του δικού σας προσωπικού βακτηριακού μείγματος.
  3. Ένα τελευταίο στοιχείο: Αν πράγματι διεξάγατε μία από αυτές τις μελέτες για τα βακτήρια στο στόμα σας - το σημαντικό κέντρο βακτηρίων - 1ml από το σάλιο σας θα έδινε μία τεράστια ποσότητα 100.000.000 μικροοργανισμών. Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους μεγάλους αριθμούς, δεν είναι περίεργο που τα βακτήρια επηρεάζουν σημαντικά την υγεία μας.
 

Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να φροντίσετε αυτή την κοινότητα. Η Zendium βοηθά παρέχοντας χαμένα θρεπτικά συστατικά στα στοματικά βακτήρια, επιτρέποντάς έτσι στο στόμα να καθαρίζεται και να διατηρεί μία υγιή ισορροπία. Αν θέλετε να τη δοκιμάσετε, ξεκινήστε την πρόκληση των 14 ενδομάδων. Η έρευνα δείχνει ότι μόλις 14 εβδομάδες χρήσης Zendium μπορούν να μεταβάλλουν τον πληθυσμό των μικροοργανισμών στο στόμα σας ώστε να διασφαλιστεί μία καλή ισορροπία στο μοναδικό σας στοματικό μικροβίωμα.

Οι επιστημονες πιστευουν οτι τα βακτηρια ζουν σε αρμονια με μεγαλυτερες μορφες ζωης παραπανω απο 500 εκατομμυρια χρονια.

zendium_enzymes_proteins_830x430
Back to top