Γνωρίζατε ότι τα προβλήματα που σχετίζονται με τα ούλα αποτελούν τον κύριο λόγο ανησυχίας της στοματικής υγείας στη Γαλλία; Το 21% του πληθυσμού επέλεξε την υγεία των ούλων έναντι της λεύκανσης των δοντιών και της ευαισθησίας του στόματος ως το στοιχείο της στοματικής υγείας που τους ανησυχεί περισσότερο.

Τι ειναι το αποστημα;

Όταν το στόμα σας δεν λαμβάνει την προσοχή που χρειάζεται για να παραμείνει υγιές, μπορεί να προκύψουν αποστήματα στα ούλα. Η σημασία της καλής στοματικής φροντίδας δεν είναι ποτέ περισσότερο εμφανής παρά με την εμφάνιση λοιμώξεων στα ούλα, οι οποίες προκαλούν δυσφορία και απαιτούν επαγγελματική θεραπεία. Για την καλύτερη κατανόηση του τρόπου διαχείρισης αυτής της πάθησης, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για τις αιτίες και τα συμπτώματα της λοίμωξης των ούλων.

Ποναει. Πειτε μου περισσοτερα!

Ένα απόστημα στα ούλα ξεκινά ως μία βακτηριακή λοίμωξη. Συχνά, η αιτία μίας λοίμωξης στα ούλα σχετίζεται άμεσα με την απουσία στοματικής υγιεινής και τακτικής οδοντικής φροντίδας. Όποιος και αν είναι ο λόγος για μία οδοντική λοίμωξη τέτοιας φύσης, είναι σημαντικό να λάβετε μέτρα το συντομότερο δυνατό. Μία λοίμωξη στα ούλα μπορεί να μεταδοθεί γρήγορα από ένα δόντι στα γύρω ούλα και στα κόκαλα του προσώπου σας, ή και στον λαιμό σας, δημιουργώντας ένα οδοντικό απόστημα. Τα αποστήματα μπορούν να προκαλέσουν έντονο πόνο και δυσφορία, το λιγότερο. Ένα απόστημα συνήθως εμφανίζεται με τη μορφή ενός θύλακα γεμάτου πύον, που ασκεί πρόσθετη πίεση στα δόντια και στα ούλα, οπότε η διαχείριση αυτού του πόνου είναι απαραίτητη.
Αντιμετωπίζοντας τις Λοιμώξεις των Ούλων

Οποιος και αν ειναι ο λογος για μια οδοντικη λοιμωξη τετοιας φυσης, ειναι σημαντικα να λαβετε μετρα το συντομοτερο δυνατο.

Συμπτωματα λοιμωξεων στα ουλα

Αν υποψιάζεστε ότι έχετε αναπτύξει μία λοίμωξη στα ούλα, θα πρέπει να περιμένετε πόνο, πρήξιμο, και ερυθρότητα πάνω και γύρω από την παθούσα περιοχή. Επισκεφτείτε αμέσως έναν γιατρό ώστε να λάβετε την κατάλληλη θεραπεία για τη λοίμωξη των ούλων. Αν επιτραπεί στην λοίμωξη να εξελιχθεί, μπορεί επίσης να βιώσετε ναυτία, έμετο, πυρετό, και ρίγη. Μπορεί να δυσκολεύεστε να ανοίξετε το στόμα σας ή να καταπιείτε πέραν των ορατών συμπτωμάτων. Να θυμάστε: Η θεραπεία του αποστήματος στα ούλα απαιτεί επαγγελματική φροντίδα. Δεν μπορείτε να θεραπεύσετε μία λοίμωξη ή ένα απόστημα από μόνος σας. Ένας οδοντίατρος θα μπορέσει να σας προσφέρει την εξειδικευμένη βοήθεια που χρειάζεστε για να αποκαταστήσετε και να ανακτήσετε τον έλεγχο της στοματικής σας υγείας.

Τρoποι πρoληψης

Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα μπορούσαμε να αποφύγουμε όλες τις λοιμώξεις των ούλων. Αυτό δεν είναι πάντα πιθανό, οπότε ορίστε μερικές συμβουλές ώστε να εφαρμόζετε καλή στοματική υγιεινή και να αποτρέψετε την εμφάνιση αποστημάτων στα ούλα στο μέλλον:
  1. Τήρηση καλής ρουτίνας στοματικής υγείας: να βουρτσίζετε και να χρησιμοποιείτε το νήμα σε καθημερινή βάση, χρησιμοποιείτε μία ήπια οδοντόκρεμα, ειδικά σχεδιασμένη για άτομα με προβλήματα στα ούλα, όπως η Zendium BioGum.
  2. Να επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας τακτικά. Οι τακτικοί έλεγχοι μπορούν να εντοπίσουν ένα ενδεχόμενο πρόβλημα πριν προλάβει να εξελιχθεί σε κάτι χειρότερο.
  3. Επισκεφτείτε έναν οδοντίατρο με το πρώτο σύμπτωμα φθοράς των δοντιών. Μην αγνοείτε τον πόνο ή τη δυσφορία ενώ τρώτε. Οι τρύπες που δεν αντιμετωπίζονται μπορούν να εξελιχθούν σε πολύ περισσότερο επώδυνα αποστήματα.
  4. Να αποφεύγετε τον καπνό σε κάθε μορφή, και μειώστε την κατανάλωση οινοπνεύματος - και οι δύο αυτές συνήθειες μπορούν να αποτελούν ενδεχόμενες αιτίες λοιμώξεων στα ούλα. Άλλωστε, αποτελούν καλές προτάσεις για την υγεία σας γενικά.
Το κλειδί για την οδοντική υγεία δεν είναι μυστικό: τακτική συντήρηση και συχνές επισκέψεις στον οδοντίατρο. Τώρα που γνωρίζετε ότι οι λοιμώξεις στα ούλα μπορούν να είναι το άμεσο αποτέλεσμα της κακής στοματικής υγείας, έχετε τη δύναμη να τις αποτρέψετε. Δοκιμάστε την οδοντόκρεμα Zendium Biogum που έχει σχεδιαστεί ειδικά για άτομα με προβλήματα που σχετίζονται με τα ούλα. Περιέχει τα ίδια ένζυμα και τις πρωτεΐνες όπως το στόμα σας, συμπεριλαμβανομένης της λακτοφερρίνης, μίας πρωτεΐνης που είναι γνωστή για τις καταπραϋντικές της ιδιότητες. Έχει αποδειχθεί κλινικά ότι σε κάθε βούρτσισμα, παρέχει πρόσθετη βοήθεια που βοηθά στην αντιμετώπιση των αιτίων της αιμορραγίας των ούλων και της φλεγμονής. Και το πιο σημαντικό, αν βρεθείτε σε θέση όπου χρειάζεστε θεραπεία για τη λοίμωξη των ούλων, επισκεφτείτε τον οδοντίατρο το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον πόνο στα ούλα, κάντε κλικ εδώ. *Σύμφωνα με έρευνα που διεξάχθηκε σε 2.449 άτομα, που αντιπροσωπεύουν τον γαλλικό πληθυσμό, και ρωτήθηκαν για τη στοματική τους υγιεινή. Έρευνα που διεξάχθηκε από την TNS το 2014.
Αντιμετωπίζοντας τις Λοιμώξεις των Ούλων

Οι συμβουλές στο παρόν άρθρο δεν συνιστούν ιατρικές συμβουλές, αλλά παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς. Συστήνουμε να συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας αν αντιμετωπίζετε προβλήματα που σχετίζονται με τα ούλα σας.

Back to top