Πώς να φροντίσετε τα ούλα που αιμορραγούν

Ούλα που αιμορραγούν; Ενδεχομένως προσπαθούν να σας πουν κάτι. Αν και μπορεί να συμβαίνει μερικές φορές, τα ούλα που αιμορραγούν σε τακτική βάση θα πρέπει να ελεγχθούν από έναν οδοντίατρο το συντομότερο δυνατό, καθώς αποτελούν αναμφισβήτητη ένδειξη προβλήματος.

Αιτιες αιμορραγιας των ουλων

Παρά το γεγονός ότι είναι αρκετά σκληρά για να κρατούν τα δόντια στη θέση τους, τα ούλα είναι ευαίσθητα. Αυτό που ενδεχομένως θεωρείτε σχολαστικό καθαρισμό, μπορεί να επιβαρύνει περισσότερο τα ούλα σας. Ορισμένες από τις πιο συχνές αιτίες των ούλων που αιμορραγούν περιστασιακά είναι οι εξής:

  • Ουλίτιδα
  • Ορισμένες φαρμακευτικές αγωγές που αραιώνουν το αίμα
  • Η έντονη χρήση του οδοντικού νήματος και της οδοντόβουρτσας
  • Η χρήση καινούριας οδοντόβουρτσας με σκληρές ίνες

Για να αποφύγετε την αιμορραγία των ούλων ως αποτέλεσμα της ρουτίνας καθαρισμού σας, βεβαιωθείτε ότι φέρεστε ευγενικά στο στόμα σας. Ζητήστε από τον οδοντίατρό σας να σας δώσει συμβουλές για το πώς να βελτιώσετε τον τρόπο που βουρτσίζετε τα δόντια σας και χρησιμοποιείτε το οδοντικό νήμα - μικρές αλλαγές που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά.

Οι Αιτίες Για την Αιμορραγία Των Ούλων

Ουλα που αιμορραγουν: Παραγοντες που πρεπει να εχετε υποψη

Τα πρησμένα ούλα που αιμορραγούν αποτελούν τα πρώτα συμπτώματα της ουλίτιδας, μία πάθηση που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατό ώστε να μην εξελιχθεί σε κάτι που μπορεί να κάνει μόνιμη ζημιά: την περιοδοντίτιδα. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ουλίτιδα και να διαπιστώσετε αν τα ούλα που αιμορραγούν είναι κάτι που χρήζει περαιτέρω προσοχής, κάντε κλικ εδώ.

Αν δεν είστε σίγουροι τι προκαλεί την αιμορραγία στα ούλα σας και αναρωτιέστε «πώς να αντιμετωπίσετε τα ούλα που αιμορραγούν», τότε επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας. Θα μπορέσει να καθορίσει την αιτία του προβλήματός σας και να δώσει συμβουλή για τον καλύτερο τρόπο για την αντιμετώπισή του.

Εντωμεταξύ, για να βοηθήσετε ώστε να σταματήσει η επανεμφάνιση της αιμορραγίας, λάβετε υπόψη τις παρακάτω προτάσεις:

  1. Χρησιμοποιήστε μία οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες και μία ήπια, απαλή οδοντόκρεμα, όπως τη Zendium, και προσέξτε την πίεση που ασκείτε και τις κινήσεις που κάνετε όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας.
  2. Να χρησιμοποιείτε το οδοντικό νήμα απαλά και με προσοχή, βεβαιώνοντας ότι φτάνει και στις δύο πλευρές του σημεόυ όπου το χρησιμοποιείτε, όπως και στη γραμμή των ούλων όπου μπορεί να κρύβεται η πλάκα.
  3. Αποφύγετε το κάπνισμα.
  4. Εξετάστε τα φάρμακα που σας έχουν δοθεί και ρωτήστε τον γιατρό σας αν θα επηρεάζουν το βαθμό στον οποίο θα αιμορραγούν τα ούλα σας.
  5. Βελτιώστε τη διατροφή σας αποφεύγοντας τη πρόσθετη ζάχαρη που ενθαρρύνει το σχηματισμό της πλάκας.

Αν και το να παρατηρείτε αίμα όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας μπορεί να είναι αρκετά ανησυχητικό, κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος να βελτιώσετε την κατάστασή σας. Συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας αν παρατηρήσετε ότι τα ούλα σας αιμορραγούν σε τακτική βάση. Μπορεί να σας βοηθήσει να καθορίσετε τα καλύτερα μέτρα αντιμετώπισης και να αποκτήσετε ξανά υγιή ούλα που δεν πονούν.

Να θυμάστε, η αποτροπή της αιμορραγίας των ούλων μπορεί απλά να χρειάζεται εφαρμογή καλής στοματικής υγιεινής. Δοκιμάστε την οδοντόκρεμα Zendium Biogum που έχει σχεδιαστεί ειδικά για άτομα με προβλήματα που σχετίζονται με τα ούλα. Περιέχει τα ίδια ένζυμα και τις πρωτεΐνες όπως το στόμα σας, συμπεριλαμβανομένης της λακτοφερρίνης, μίας πρωτεΐνης που είναι γνωστή για τις καταπραϋντικές της ιδιότητες. Σε κάθε βούρτσισμα, παρέχει πρόσθετη βοήθεια που βοηθά στην αντιμετώπιση των αιτίων της αιμορραγίας των ούλων και της φλεγμονής. Και είναι κλινικά αποδεδειγμένο.

Αυτο που ενδεχομενως θεωρειτε σχολαστικος καθαρισμος, μπορει να επιβαρυνει με περιττο τροπο τα ουλα σας.

Οι Αιτίες Για την Αιμορραγία Των Ούλων

Οι συμβουλές στο παρόν άρθρο δεν συνιστούν ιατρικές συμβουλές, αλλά παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς. Συστήνουμε να συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας αν αντιμετωπίζετε προβλήματα που σχετίζονται με τα ούλα σας.

Back to top