Τι πιστεύετε; Μόλις το 34% των ανθρώπων στη Γαλλία συσχετίζουν τη γενική υγεία τους με την κατάσταση του στόματός τους. Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα δύο έχουν στενή σχέση: για την ακρίβεια, η συνολική ποιότητα της ζωής σας μπορεί να ασκεί μεγάλη επίδραση στην υγεία του στόματός σας.

Μπορω να ανακουφιστω από την ουλιτιδα;

Η ουλίτιδα είναι μία συχνή πάθηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αγνοείτε τα συμπτώματα και να ελπίζετε ότι θα φύγουν από μόνα τους. Η πρόληψη και η βελτίωση της δυσφορίας που σχετίζεται με την ουλίτιδα ξεκινά με την κατανόηση της πάθησης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα συμπτώματα και τις αιτίες της ουλίτιδας, κάντε κλικ εδώ. Η ουλίτιδα συνήθως εμφανίζεται με τη μορφή της φλεγμονής των ούλων. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν τα εξής: ούλα που είναι κόκκινα, μαλακά ή πρησμένα, αιμορραγία κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος ή της χρήσης του οδοντικού νήματος, πόνος κατά τη διάρκεια του μασήματος, ή γενική ευαισθησία. Αν βιώνετε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα, τότε τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι για την αντιμετώπιση της ουλίτιδας και της αποτροπής της επανεμφάνισής της. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας ώστε να καταλήξετε στην καλύτερη θεραπεία για την ουλίτιδα και για να ανακουφιστείτε - για να μάθετε περισσότερα για τις διαθέσιμες επιλογές, συνεχίστε την ανάγνωση.

Η ουλιτιδα και η υγεια σας.

Όπως έχετε μαντέψει, η στοματική υγιεινή παίζει έναν σημαντικό ρόλο για την αποτροπή και τη διαχείριση της ουλίτιδας. Το βούρτσισμα των δοντιών σας δύο φορές την ημέρα χρησιμοποιώντας μία μαλακή οδοντόβουρτσα και μία ήπια οδοντόκρεμα, όπως η Zendium, όπως και η χρήση νήματος, θα σας βοηθήσει να διατηρείτε ένα υγιές στόμα. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι και η συνολική σας υγεία παράλληλα με μία καλή ρουτίνα στοματικής υγείας, επηρεάζει την ευαίσθητη ισορροπία της στοματικής σας υγείας. Για παράδειγμα, γνωρίζατε ότι το κάπνισμα και ο μη ελεγχόμενος διαβήτης επιβαρύνουν το στόμα σας; Όσο επιδεινώνετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, τόσο πιο πιθανό είναι να βιώσετε ορισμένα προβλήματα στην στοματική υγεία σας. Η φροντίδα της γενικής σας υγείας, για παράδειγμα σταματώντας το κάπνισμα, έχοντας μία ισορροπημένη διατροφή, ή πηγαίνοντας στο γιατρό για τον έλεγχο του διαβήτη σας, μπορεί να σας βοηθήσει και στη φροντίδα του στόματός σας. Πως να ανακουφιστείτε από την ουλίτιδα

Ειναι σημαντικο να θυμαστε οτι η συνολικη σας υγεια επηρεαζει την ευαισθητη ισορροπια της στοματικης σας υγειας.

Ποιες ειναι οι επιλογες μου για τη θεραπεια της ουλιτιδας;

Δεν υπάρχει κάποια πανάκεια για την ουλίτιδα - η θεραπεία που θα συστήσει ο οδοντίατρός σας θα εξαρτάται από τη βαρύτητα της ουλίτιδας. Αν η ουλίτιδα καταστεί μη αναστρέψιμη, παρακάτω σημειώνονται ορισμένες επιλογές θεραπείες που ενδεχομένως θα σας προτείνει ο οδοντίατρός σας:
  1. Επαγγελματικός καθαρισμός των δοντιών: Ο σκοπός αυτής της μεθόδου είναι η χειροκίνητη αφαίρεση της πλάκας και της πέτρας από τα δόντια, από κάτω και πάνω από τη γραμμή των ούλων. Το πλεονέκτημα της επίσκεψης στον οδοντίατρο αποκαλύπτεται αμέσως: δεν μπορείτε να βουρτσίσετε ακριβώς πάνω από την γραμμή των ούλων σας στο σπίτι! Αυτή η επιλογή είναι μη χειρουργική και αποτελεί τη πιο συχνή λύση όσον αφορά τη διαχείριση του πόνου και της δυσφορίας που σχετίζεται με την ουλίτιδα.
  2. Φαρμακευτική αγωγή: Αν τα ούλα έχουν τέτοια φλεγμονή που δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα ένας ενδελεχής καθαρισμός από μόνος του, ο οδοντίατρός σας μπορεί επίσης να προτείνει κάποια φαρμακευτική αγωγή, όπως ένα στοματικό διάλυμα ή αντιβίωση. Ο σκοπός είναι πάντα να βελτιωθεί, να αποτραπεί, και να εξαλειφθεί η ουλίτιδα, οπότε λάβετε υπόψη αυτά που θα σας προτείνει ο οδοντίατρός σας ως τη βέλτιστη επιλογή για εσάς.
  3. Χειρουργική επέμβαση: Αποτελεί την πλέον προχωρημένη μορφή θεραπείας για την ουλίτιδα - η χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι ο ταχύτερος τρόπος για να αποτραπεί η περαιτέρω ζημιά. Αυτή η μορφή θεραπείας της φλεγμονής των ούλων απαιτεί έναν επαγγελματία και χρησιμοποιείται μόνο σε βαριά περιστατικά. Αν και η χειρουργική επέμβαση μπορεί να θεωρείται ως μία μη αναμενόμενη θεραπεία για τα ούλα, να θυμάστε ότι αν δεν αντιμετωπιστεί, η ουλίτιδα μπορεί να οδηγήσει σε περιοδοντίτιδα και, τελικά, σε απώλεια δοντιών.
Τώρα που γνωρίζετε ότι υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές, αν αναρωτηθείτε πώς μπορεί να θεραπευτεί η ουλίτιδα, μπορείτε να εστιάσετε στην πρόληψη.
gingivitis_healthy_gums_830x430
Δοκιμάστε την οδοντόκρεμα Zendium Biogum που έχει σχεδιαστεί ειδικά για άτομα με προβλήματα που σχετίζονται με τα ούλα. Περιέχει τα ίδια ένζυμα και τις πρωτεΐνες όπως στο στόμα σας, συμπεριλαμβανομένης της λακτοφερρίνης, μίας πρωτεΐνης που είναι γνωστή για τις καταπραϋντικές της ιδιότητες. Έχει αποδειχθεί κλινικά ότι σε κάθε βούρτσισμα, παρέχει πρόσθετη βοήθεια που βοηθά στην αντιμετώπιση των αιτίων της αιμορραγίας των ούλων και της φλεγμονής. Ζητήστε από τον οδοντίατρό σας να σας δώσει συμβουλές για το βούρτσισμα και την χρήση του οδοντικού νήματος. Μπορεί να σας προσφέρει λύσεις ώστε να διατηρήσετε το στόμα και τα ούλα υγιή - εντωμεταξύ, μην ξεχάσετε να ακολουθείτε την καθημερινή σας ρουτίνα, ώστε να κρατάτε την ουλίτιδα μακριά.

*Σύμφωνα με έρευνα σε 2.449 άτομα, που αντιπροσωπεύουν τον Γαλλικό πληθυσμό, αναφορικά με τη στοματική τους υγιεινή. Έρευνα που διεξήχθη από την TNS το 2014.

Οι συμβουλές στο παρόν άρθρο δεν συνιστούν ιατρικές συμβουλές, αλλά παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς. Συστήνουμε να συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας αν αντιμετωπίζετε προβλήματα που σχετίζονται με τα ούλα σας.

Back to top