Ροζ, κόκκινο, ή λίγο πιο χλωμό: το χρώμα των ούλων σας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την κατάσταση της υγείας σας. Γενικά, τα ανοιχτά εως σκούρα ροζ ούλα σημαίνει ότι τα ούλα είναι υγιή, ενώ τα κόκκινα ούλα υποδηλώνουν την ύπαρξη ευαισθησίας ή φλεγμονής.

Πως καταλαβαινω οτι τα ουλα μου ειναι υγιη;

Η κατάσταση των ούλων σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αξιολογήσετε τη γενική σας υγεία. Όσο περισσότερο προσέχετε το χρώμα και την υφή τους, τόσο πιο γρήγορα θα ανακαλύψετε τυχόν ανωμαλίες και θα επισκεφτείτε τον γιατρό ή τον οδοντίατρό σας. Υπάρχει ένα μεγάλο εύρος χρωμάτων που θεωρείται υγιές: οι αποχρώσεις του ροζ είναι συνηθισμένες, αλλά ανάλογα με τα γονίδιά σας ή ακόμα και με την εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο, μπορεί να είναι απόλυτα υγιές να έχουν αποχρώσεις καφέ ή και μαύρα, ανεξάρτητα του τόνου του δέρματός σας. Το χρώμα των ούλων σας μπορεί να αλλάξει ανάλογα με την κατάσταση της υγείας όχι μόνο του στόματός σας, αλλά και του σώματός σας συνολικά. Διαβάστε την παρακάτω λίστα χρωμάτων για να μάθετε περισσότερο για το τι μπορεί να σημαίνουν και τι μπορείτε να κάνετε ώστε να είστε προνοητικοί προς την διατήρηση ενός υγιούς και όμορφου χαμόγελου. Η υγεία των ούλων: Τι Σημαίνει το Χρώμα των Ούλων

Τα χρωματα των ουλων που πρεπει να γνωριζετε.

  • Κόκκινα - τα κόκκινα ούλα υποδηλώνουν φλεγμονή ή λοίμωξη. Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ευαίσθητα ενώ μπορεί επίσης να αιμορραγούν κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος και της χρήσης του νήματος. Αναζητήστε επαγγελματική συμβουλή το συντομότερο δυνατό.
  • Κίτρινα - μία ελαφριά κίτρινη απόχρωση ή στρώση στα ούλα σας αποτελεί ένδειξη ουλίτιδας. Η ουλίτιδα συνήθως συνοδεύεται από ούλα με φλεγμονή ή/και πρησμένα. Αυτή η πάθηση είναι κοινή και μπορεί να αντιμετωπιστεί με μία επίσκεψη στον οδοντίατρο και με βελτιωμένη στοματική φροντίδα. Ωστόσο, αν έχετε μία κίτρινη πληγή, αυτή θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη ιογενούς λοίμωξης ή έλκους.
  • Μαύρα - τα μαύρα ούλα μπορεί να είναι ανησυχητικά, ιδιαίτερα αν η αλλαγή δεν είναι φυσιολογική για εσάς. Τα μαύρα ούλα έχουν συσχετιστεί με την χρήση του καπνού και ως το αποτέλεσμα λήψης ορισμένων φαρμάκων. Ο γιατρός ή ο οδοντίατρός σας μπορεί να ελέγξει το ιατρικό ιστορικό σας και να σας δώσει συγκεκριμένες συμβουλές.
  • Λευκά - τα λευκά ούλα προκαλούνται συχνά από ένα εκ των δύο πραγμάτων: Μία λευκή στρώση είναι συνήθως το αποτέλεσμα μυκητίασης και απαιτεί ιατρική προσοχή ώστε να βοηθήσετε το σώμα σας να καταπολεμήσει τη λοίμωξη. Τα λευκά και ερεθισμένα ούλα, συμπεριλαμβανομένων των λευκών πληγών, παρουσιάζουν ευαισθησία και δυσφορία. Κατά πάσα πιθανότητα αποτελούν απόρροια ιογενούς λοίμωξης και δεν θα πρέπει να τα αφήσουμε να εξελιχθούν . Επικοινωνήστε με τον γιατρό ή τον οδοντίατρό σας αμέσως.
  • Γκρι - τα ούλα που φαίνονται να έχουν μία γκρι στρώση πάνω τους αποτελούν ένδειξη αδυνατισμένου ανοσοποιητικού συστήματος. Είτε καπνίζετε είτε έχετε πολύ πίεση, τα γκρι ούλα συχνά συνδέονται με μία βακτηριακή λοίμωξη που απαιτεί ιατρική προσοχή.
Το να διατηρήσετε το στόμα και τα ούλα σας υγιή είναι εφικτό όταν γνωρίζετε τι πρέπει να κοιτάτε. Το χρώμα των ούλων είναι ένας απλός τρόπος για να ελέγχετε την υγεία σας. Χρησιμοποιήστε τις παραπάνω πληροφορίες για να μάθετε περισσότερα, αλλά μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον οδοντίατρό σας για περαιτέρω συμβουλές. Οποιαδήποτε αλλαγή στο χρώμα των ούλων θα πρέπει να σημειώνεται και να ελέγχεται το συντομότερο δυνατό. Για να διατηρήσετε υγιή ούλα, δοκιμάστε την οδοντόκρεμα Zendium Biogum που έχει σχεδιαστεί ειδικά για άτομα με προβλήματα που σχετίζονται με τα ούλα. Περιέχει τα ίδια ένζυμα και τις πρωτεΐνες όπως το στόμα σας, συμπεριλαμβανομένης της λακτοφερρίνης, μίας πρωτεΐνης που είναι γνωστή για τις καταπραϋντικές της ιδιότητες. Έχει αποδειχθεί κλινικά ότι σε κάθε βούρτσισμα, παρέχει πρόσθετη βοήθεια που βοηθά στην αντιμετώπιση των αιτίων της αιμορραγίας των ούλων και της φλεγμονής. Και είναι κλινικά αποδεδειγμένο.

Το χρωμα των ουλων σας μπορει να αλλαξει αναλογα με την κατασταση της υγειας οχι μονο του στοματος σας, αλλα και του σωματος σας συνολικα.

Η υγεία των ούλων: Τι Σημαίνει το Χρώμα των Ούλων

Οι συμβουλές στο παρόν άρθρο δεν συνιστούν ιατρικές συμβουλές, αλλά παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς. Συστήνουμε να συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας αν αντιμετωπίζετε προβλήματα που σχετίζονται με τα ούλα σας.

Back to top