4 συμβουλές για να βοηθήσετε τα ερεθισμένα ούλα

Έχετε ευαίσθητα ούλα; Τα προβλήματα του ευαίσθητου στόματος αποτελούν μία από τις κυριότερες ανησυχίες παγκοσμίως, όσον αφορά τη στοματική υγεία. Ευτυχώς, δεν υπάρχει λόγος να υποφέρετε, καθώς αυτό το άρθρο θα σας πει ακριβώς πως να ανακουφίσετε τα ερεθισμένα ούλα.

Τι προκαλει τα πονο στα ουλα;

Μπορεί να γίνει ενοχλητικό πολύ γρήγορα το να έχετε ούλα που είναι ευαίσθητα στη θερμοκρασία, στο μάσημα, και στο βούρτσισμα. Ορισμένες από τις αιτίες των ερεθισμένων ούλων είναι ιατρικής φύσης, ενώ άλλες προκαλούνται από τις συνήθειές μας. Καθώς διαβάζετε τις παρακάτω πιθανότητες, σκεφτείτε τις δικές σας συνήθειες, τόσο για τη διατήρηση του στόματος σας σε υγιή κατάσταση, όσο και για το πώς πρέπει να φροντίζετε το στόμα σας γενικά.
 • Ουλίτιδα: μία πάθηση που μπορεί να αποφευχθεί μέσω της στοματικής φροντίδας. Αλλά μόλις προκύψει, θα είναι απαραίτητη μία επίσκεψη στον οδοντίατρο για να λυθεί το πρόβλημα - διαφορετικά θα οδηγήσει σε κόκκινα ούλα με πληγές.
 • Διάβρωση των δοντιών, όπως η εμφάνιση τερηδόνας: ένα δόντι που έχει υποστεί φθορά μπορεί να προκαλεί αίσθηση πόνου στη γύρω περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των ούλων.
 • Ορμονικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένων όσων πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: τα ούλα σας συνιστούν την πρώτη ένδειξη των αλλαγών στο σώμα σας, και επομένως, μπορούν να αντιδρούν στις ορμονικές αλλαγές.
 • Πολύ σκληρός τρόπος βουρτσίσματος και εφαρμογής του οδοντικού νήματος: δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μία σκληρή οδοντόβουρτσα ή μία οδοντόκρεμα με υψηλή συγκέντρωση φθορίου για να κάνετε τη δουλειά σας. Οι ήπιες οδοντόκρεμες, όπως η Zendium, και οι μαλακές οδοντόβουρτσες είναι εξαιρετικές για τον σχολαστικό καθαρισμό των δοντιών σας.
 • Υποσιτισμός: τα ούλα επηρεάζονται από την υγεία όχι μόνο του στόματός σας, αλλά και του σώματός σας συνολικά.
 • σφαλμένα προσαρμοσμένες οδοντικές συσκευές, όπως σιδεράκια ή τεχνητές οδοντοστοιχίες: αν υποψιάζεστε ότι η προσαρμογή δεν έχει γίνει σωστά, ζητήστε από τον οδοντίατρό σας να τη ρυθμίσει. Το νόημα αυτών των στοματικών προσθηκών είναι να βελτιώσουν το στόμα και το χαμόγελό σας, όχι να προκαλούν προβλήματα.

Συμπτωματα επωδυνων ουλων

Οι πιθανότητες είναι ότι αν διαβάζετε αυτό το άρθρο, ήδη βιώνετε κάποιο αυτά τα συμπτώματα. Μήπως σας είναι οικείο κάποιο από τα παρακάτω:
 • Πρησμένα, ερεθισμένα ούλα που αιμορραγούν εύκολα όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας ή χρησιμοποιείτε νήμα
 • Φουσκωμένα ούλα που τα νιώθετε να πάλλονται
 • Ερυθρότητα
Αν ναι, υπάρχουν τέσσερις συμβουλές για να διαχειριστείτε τον πόνο αυτών των ερεθισμένων ούλων και για να αποτρέψετε την επανεμφάνισή τους.
4_tips_to_help_sore_gums_830x430

Τα προβληματα του ευαισθητου στοματος αποτελουν μια απο τις κυριοτερες ανησυχιες παγκοσμιως, οσον αφορα τη στοματικη υγεια.

Ερεθισμενα ουλα; Τι πρεπει να κανετε;

 1. Κλείστε ένα ραντεβού με τον οδοντίατρό σας. Θα μπορέσει να σας δώσει μία επαγγελματική διάγνωση και μία προσωποποιημένη θεραπεία για τα ούλα σας. Μπορεί επίσης να συστήνει ορισμένες από τις παρακάτω αυτοσχέδιες λύσεις και συμβουλές πρόληψης.
 2. Φάτε κάτι κρύο: παγωμένα σταφύλια, κρύο νερό, ή παγάκια - όλα μπορούν να ανακουφίσουν από τον πόνο και να βοηθήσουν στην προσωρινή μείωση του οιδήματος.
 3. Λάβετε ένα αντιφλεγμονώδες ώστε να μειωθεί το οίδημα και να θεραπευτούν τα ούλα σας. Η φαρμακευτική αγωγή θα πρέπει να λαμβάνεται αποκλειστικά από ενήλικα και με επίβλεψη γιατρού.
 4. Αναβαθμίστε την στοματική σας υγιεινή - χρησιμοποιήστε μία ήπια οδοντόκρεμα, όπως η Zendium, πάρτε μία νέα οδοντόβουρτσα με μαλακές ίνες, διαβάστε για τις τεχνικές βουρτσίσματος και βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το οδοντικό νήμα σωστά. Τα ερεθισμένα ούλα μπορεί να αποτελούν ένδειξη ουλίτιδας: μία πάθηση που μπορείτε να αποφύγετε τηρώντας την στοματική σας φροντίδα στο σπίτι.
Τα ερεθισμένα ούλα μπορεί να είναι ενοχλητικά. Ωστόσο, αφού κατανοήσετε τις αιτίες και μιλήσετε με τον οδοντίατρό σας, θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα γρήγορα.
4 συμβουλές για να βοηθήσετε τα ερεθισμένα ούλα
Δοκιμάστε την οδοντόκρεμα Zendium Biogum που έχει σχεδιαστεί ειδικά για άτομα με προβλήματα που σχετίζονται με τα ούλα. Περιέχει τα ίδια ένζυμα και τις πρωτεΐνες όπως το στόμα σας, συμπεριλαμβανομένης της λακτοφερρίνης, μίας πρωτεΐνης που είναι γνωστή για τις καταπραϋντικές της ιδιότητες. Έχει αποδειχθεί κλινικά ότι σε κάθε βούρτσισμα, παρέχει πρόσθετη βοήθεια που βοηθά στην αντιμετώπιση των αιτίων της αιμορραγίας των ούλων και της φλεγμονής. Για περισσότερες πληροφορίες για τον πόνο στα ούλα και για το πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα διαφορετικά συμπτώματα, κάντε κλικ εδώ.

*Σύμφωνα με έρευνα σε 28.974 άτομα, από δεκατρείς χώρες του κόσμου, τα οποία ρωτήθηκαν για τη στοματική τους υγιεινή. Τα αποτελέσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώστε να εκπροσωπούν παραπάνω από το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού. Έρευνα που διεξήχθη από την TNS την περίοδο 2014-2015.

Οι συμβουλές στο παρόν άρθρο δεν συνιστούν ιατρικές συμβουλές, αλλά παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς. Συστήνουμε να συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας αν αντιμετωπίζετε προβλήματα που σχετίζονται με τα ούλα σας.

Back to top